appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

De dromen van Hugo de Jonge, Mona Keijzer en haar bel-me-niet-register, vroeger, muziek en poëzie: Dolf Jansen neemt 2020 met je door

NPO Radio 1
zaterdag 26 december 2020 | BNNVARA | Redactie NPO Radio 1 Twitter

Dolf Jansen is een bezig man. Cabaretier, radiopresentator, druktemaker, columnist, hardloper en BVSC-sidekick. De radioluisteraar kent hem in vele gedaanten. Daar komt er nu nog eentje bij: kerstconferencier. Speciaal voor NPO Radio 1 maakte Dolf een kerstprogramma, dat hij eenmalig speelde in De Kleine Komedie in Amsterdam, met muzikale ondersteuning van Stephanie Struijk.

Dolf Jansen en Stephanie Struijk nemen het jaar met je door in de kerstvoorstelling Grotemondkapjes

De totstandkoming van Grotemondkapjes, zoals de kerstshow is gedoopt, had heel wat voeten in de aarde, met corona als grote kerstspelbreker. Het was oorspronkelijk de bedoeling om de voorstelling voor publiek te spelen, dertig mensen waren immers toegestaan in de theaters. Maar toen kwam de toespraak van premier Rutte, begeleid door ketelmuziek, en werd de lockdown een stuk strenger en moest het theaterpubliek thuisblijven.

Een lege De Kleine Komedie

Dat geldt gelukkig niet voor radiopubliek, want dat is al thuis. Grotemondkapjes komt vanuit een lege De Kleine Komedie. In een voorstelling van anderhalf uur deelt Jansen zijn kerstgedachten, poëzie en muziek. Over de dromen en daden van Hugo de Jonge, over Mona Keijzer en haar bel-me-niet-register, maar ook over de kerstboom vroeger bij je ouders. Over thuiswerken en Irma Sluijs, maar ook over Amsterdams grachtenwater. Tussen de bedrijven door speelt Stephanie Struijk haar favoriete kerstnummers, waarbij zij zichzelf begeleidt op piano en gitaar. Soms hoor je Jansen zelfs meezingen. En dat allemaal onder het motto: Mondkapje op, en radio aan.

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op InstagramFacebook en Twitter

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1