appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Aftellen tot het Groot Dictee: korte ei of lange ij?

Pexels
woensdag 4 november 2020 | KRO-NCRV | De Taalstaat

Het is bijna zover: het Groot Dictee der Nederlandse Taal wordt op 7 november uitgezonden door De Taalstaat. Frits Spits helpt je in de voorbereiding. Vandaag: hoe zat het ook alweer met de korte ei en de lange ij?

Frits vraagt zich af, hoe zit het ook alweer met de regels rond de korte ei en de lange ij?

Onze Taal geeft uitleg!

Wat is juist: "dat lijdt geen twijfel" of "dat leidt geen twijfel"? "Dat lijdt geen twijfel" is juist, lees je op de website van Onze Taal. De ei/ij-regels en een lijst met twijfelgevallen vind je hier.
 

De Zomerschool-uitzending van De Taalstaat stond op 8 augustus 2020 in het teken van de korte ei en de lange ij. Klik hier om het oefen-dictee nogmaals te spelen.

Zomerschool Groot Dictee: ei of ij?

Het Groot Dictee der Nederlandse Taal wordt op zaterdag 7 november tussen 11.00 en 13.00 uur uitgezonden in De Taalstaat op NPO Radio 1.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1