appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Dit is de Zaterdag
STER Advertentie

Angela Groothuizen is 60 jaar en in topvorm

ANP
zaterdag 5 september 2020 | NTR | Redactie Kunststof Twitter

Angela Groothuizen is 60 jaar, en doet theater, muziek en televisie tegelijk. "Het komt wel goed" heeft zij geleerd in al die jaren. "Ik merk dat ik dat met meer vertrouwen zeg", vertelt ze in Kunststof.

Angela Groothuizen in Kunststof

Levensles

"Uiteindelijk komt het altijd wel goed", is de grootste levensles die Angela in haar 60 levensjaren heeft opgedaan. "Ik wil andermans leed helemaal niet bagatelliseren, maar we moeten niet vergeten, we wonen wel een beetje op het topje van de wereld. We hebben het wel fijn hier. Het komt wel goed."

"Ik merk dat ik dat met meer vertrouwen zeg. Behalve als iemand doodgaat. Dan heb je een slechte aan me, dan trek ik me ook terug. Dan komt er niets meer goed, dan is het klaar. Daar moet ik nog mee leren omgaan. Ik ben best wel veel vrienden verloren. Missen gaat nooit over. De rouw gaat nooit helemaal over." 

Zelf is ze niet bang voor de dood. "Weet je wat het is, we gaan uiteindelijk allemaal. En er is nog niemand teruggekomen om mij te vertellen dat het erg was, dus ik geef me maar over als het zover is, denk ik. Ik heb gezien hoe mijn moeder dat deed, dat was echt indrukwekkend. Mijn moeder mis ik het meest. Ze was 92 jaar, ze was mijn lieverdje."

'We wonen wel een beetje op het topje van de wereld'

Angela Groothuizen

Dolly Dots

"We waren onder de twintig toen we begonnen en tegen de dertig toen we stopten. We hebben onze jeugd samen doorgebracht, je moet het zien als sisterhood. Daarom noemen de tour nu ook Sisters on tour. Er was vreselijk veel humor en zelfspot, dat hield ons op de been. We hebben waanzinnig veel gelachen, hoe zwaar het soms ook was.

Hoe zat het met seks, drugs en rock-'n-roll? "De seks kun je er wat mij betreft uitlaten, dat was weinig. De drugs en rock-'n-roll waren er wel. Seks, dat is moeilijk als je zo bekend bent. Wie vertrouw je, dat vond ik wel lastig. Ik vind dat je je vrij moet voelen, hoor. Maar ik ben toch wel een zwaantje. Ik heb ook al heel lang verkering."

Ik mis ze nog steeds. Ik ben nooit een solist geworden.

Angela Groothuizen over de Dolly Dots

'Ik ben een muziekmonster'

"De drugs en rock-'n-roll met de Dots, de hele coke scene is altijd aan mij voorbij gegaan. Dat blijkt achteraf ontzettend groot te zijn. Dat verklaart ook waarom mensen soms ontzettend lelijk deden. Het is niet aan mij besteed. We rookten wel blowtjes, in de auto op de terugweg. Dat was de enige drugs. Kijk, het vak wat we deden en wat ik nog steeds doe, daar moet je heel fit voor zijn. Ik drink nu ook niet."

"Ik mis ze nog steeds. Als ik de kleedkamer in kom, mis ik zo nog. Ik ben nooit een solist geworden."

Kunststof Radio

Het cultuur- en mediaprogramma van NTR van maandag tot en met donderdag te horen tussen 19.30 en 20.30 uur op NPO Radio 1 of op elk moment terug te luisteren als podcast. Volg Kunststof op TwitterFacebook en Instagram.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1