appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Sunnery James 'stil van' dood Erick Morillo

ANP
woensdag 2 september 2020 | EO | Redactie Langs de Lijn En Omstreken Twitter

Het overlijden van de bekende dj Erick Morillo (49) is hard aangekomen bij de Nederlandse dj Sunnery James. "Ik ben er stil van", zei James in Langs de Lijn En Omstreken, "het komt echt even binnen." James hoorde van het overlijden van Morillo terwijl hij onderweg was naar de studio.

Sunnery James over jas van 9K

Volgens James is Morillo, bekend onder zijn alias Real 2 Real, "de grondlegger van de housemuziek." Hij heeft veel te danken aan Morillo en ook andere house-acts als David Guetta en Swedish House Mafia hebben dat, vindt hij. "Hij heeft de house naar een next level getrokken", aldus de dj.

In 2009 trad James samen met zijn dj-partner Ryan Marciano op met Swedish House Mafia op Ibiza, als een van de eerste Nederlandse dj's. "Toen kwam Erick Morillo de booth in en die ging op de knieën voor ons. En wij dachten: wat doe jij nou, jij bent onze legend! En hij zei: ik moet jullie deze zomer nog drie keer neerzetten. En zo geschiedde. Toen is alles voor ons begonnen."

Het lichaam van de Colombiaans-Amerikaanse Morillo werd dinsdag aangetroffen in Miami Beach. Over de doodsoorzaak is nog niks bekend. Als Real 2 Real werd hij in 1993 bekend van monsterhit 'I like to move it'.

Stof tot nadenken

James was in Langs de Lijn En Omstreken te gast in de rubriek 'Stof tot nadenken', over een kledingstuk waar een verhaal aan vast zit. Het ging over een jas die hij vond op Fifth Avenue in New York, waar hij maar liefst 9000 dollar voor betaalde.

Sunnery in z'n dure jas

Terugluisteren: Sunnery James over wat hij leerde van zijn peperdure jas

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1