appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Bert van Leeuwen heeft door coronacrisis ruimte voor een 'coronaruzie' in Het Familiediner

De Perstribune
zondag 26 april 2020 | MAX | Michaël Roele

EO-presentator Bert van Leeuwen is vanaf volgende maand weer te zien in een nieuw seizoen van Het Familiediner. Door de coronacrisis zijn niet alle opnames gedraaid en dus is er nog ruimte in het programma. "Misschien hebben mensen nu wel ruzie gekregen, dan kunnen we een coronaruzie meenemen."

Bert van Leeuwen op De Perstribune

Dat zei Van Leeuwen zondag op De Perstribune van MAX. "We hebben zes afleveringen die worden uitgezonden en we hebben nog één klein gaatje in de serie", voegde Van Leeuwen eraan toe. Sinds 2003 presenteert hij dit programma dat al jaren goed scoort. Van Leeuwen heeft onder meer een cursus mediation gevolgd om op een goede manier met de familievetes om te kunnen gaan.

Soms zorgt het wel voor lastige situaties voor Van Leeuwen om zowel mediator als tv-presentator te zijn in het programma. "Ik wil altijd het verhaal horen. Ik heb één keer gehad dat een man direct mee wilde werken aan het programma, maar toen ik hem vroeg naar zijn kant van het verhaal laaide zijn boosheid enorm op."

Alles opschrijven

Bert van Leeuwen doet ook een bijzonder boekje open over zijn gewoonten. Hij schrijft van alles op in zijn agenda. Van activiteiten en kijkcijfers tot zelfs zijn eigen lichaamsgewicht. "Ik heb ook altijd een agenda van een jaar geleden in mijn tas zitten en dan kijk ik wat ik een jaar geleden op deze dag deed."

Om dit Twitterbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.
Bert van Leeuwen over zijn drang tot het opschrijven van dingen

Op dit moment is Bert van Leeuwen te zien op NPO 1 met het programma Nietalleen.nl. Daarin komen inspirerende verhalen en initiatieven aan bod van mensen in coronatijd. Dit programma presenteert hij vanuit zijn eigen woonkamer in Zoetermeer.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1