appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Kunststof
STER Advertentie

Twee opbeurende programma's op plek Langs de Lijn

Beeld: NPO Radio 1
donderdag 2 april 2020 | NPO Radio 1 | NPO Radio 1

Voorlopig zijn er even geen sportwedstrijden, en dus is er weinig om het over te hebben in Langs de Lijn. Daarom biedt NPO Radio 1 op zaterdagavond twee opbeurende programma's: Proost! en Avondzuster.

Proost! wordt tussen 19 en 21 uur gepresenteerd door Roos Moggré en Splinter Chabot. "We maken een avond met gezelligheid en vermaak in deze moeilijke tijd", aldus het AVROTROS-presentatieduo. Er wordt in Proost! gegeten, gedronken, gekookt, gelezen en gezongen.

Ronald Giphart brengt gedichten van luisteraars. Kok Pierre Wind praat over koken en bakken thuis in afzondering en Cornald Maas laat de mooiste liederen uit Europa horen.

"We willen met dit programma mensen thuis even een goed gevoel geven dat ze een avondje uit zijn", vertelt Roos. "Op zaterdagavond komen veel mensen het liefst met familie of vrienden bij elkaar. Dat kan nu niet. Via Proost! komen we toch gezellig dichtbij op veilige afstand."

Nachtzuster, maar dan vroeger

Aansluitend op Proost! is Astrid de Jong te horen. Zij is als Nachtzuster al jarenlang een begrip in de nachtuitzending van NPO Radio 1. Zaterdagavond van 21 tot 23 uur noemt Astrid zich Avondzuster en gaat ze het gesprek aan met luisteraars over hoe zij deze tijd ervaren.

Zowel Proost! als Avondzuster zijn in april elke zaterdagavond te beluisteren tussen 19 en 23 uur.

Extra Dit is de Dag

Op zondag is er een extra uitzending van Dit is de Dag, het doordeweekse EO-programma met debat bij de actualiteit. Dit is de Dag is op zondag van 18.00 tot 19.00 uur te horen met presentator Margje Fikse of Hans van der Steeg.

In het weekend zijn er niet alleen NOS-nieuwsbulletins op de hele uren, maar ook op alle halve uren, zodat luisteraars meteen worden bijgepraat over de actuele ontwikkelingen in de coronacrisis.

Download de NPO Radio 1 app

Met onze app mis je niets. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1 app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1