appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Nieuwsweekend
STER Advertentie

Koningsdag in Maastricht afgelast wegens coronavirus

ANP
maandag 16 maart 2020 | NOS | NTR | Redactie

De gemeente Maastricht en de provincie Limburg hebben besloten dat Koningsdag op 27 april in Maastricht niet doorgaat.

Koningsdag in Maastricht afgelast wegens coronavirus

Als reden geven ze de maatregelen tegen het coronavirus. Hoewel de coronamaatregelen vooralsnog tot en met 6 april duren - drie weken voor Koningsdag - hebben ze zo'n grote impact op de voorbereidingen, dat het niet lukt om het programma op te tuigen zoals beoogd, schrijft de organisatie in een persbericht.

Welkom op ander moment

De gemeente Maastricht laat weten dat de koninklijke familie welkom is om Koningsdag op een later moment te komen vieren in Zuid-Limburg. Of de viering van Koningsdag in de rest van het land ook wordt aangepast of afgelast is nog niet bekend.

Dat Koningsdag (of de voorganger Koninginnedag) wordt afgelast is zeer zeldzaam. In 2001 ging Koninginnedag niet door vanwege de uitbraak van mond- en klauwzeer. En in 2013 was er geen Koninginnedag vanwege de troonswisseling.

Dit is echt het verstandigste besluit op dit moment

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1