appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: NOS Radio 1 Journaal
STER Advertentie

Bertie Steur: 'Ik denk dat ik ergens wel een boze boerin ben'

De Perstribune
zondag 23 februari 2020 | MAX | Michaël Roele

Boer Bertie Steur werd bekend door haar deelname aan Boer Zoekt Vrouw, maar is tegenwoordig ook actief als politica in de Provinciale Staten. Voor de zaak rondom de marinierskazerne en het boerenprotest was ze deze week ook in Den Haag te vinden. "Ik denk dat ik ergens wel een boze boerin ben."

Bertie Steur op De Perstribune

Dat zei Steur zondag op De Perstribune van MAX. Ze snapt de boosheid van de boeren en zou zelf ook wel om de tafel willen met minister Carola Schouten van landbouw. Ze vraagt zich alleen wel af of dat daadwerkelijk zin heeft.

Om dit Twitterbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.
Bertie Steur en de boerenprotesten

Bertie Steur nam in 2014 deel aan Boer Zoekt Vrouw. Ze werd daarmee op slag de bekendste boer van Nederland. Uit die reeks volgde een relatie met Esther, maar inmiddels is ze al een tijdje samen met Rosita die ze ook van het programma kent.

Haar deelname zorgde voor gekke situaties. “De eerste keer dat iemand mijn huis ging fotograferen moest ik er nog wel om lachen.” Ook moest ze haar relatie met Esther in het begin geheim houden. “De auto verstopten we dan in de schuur en dan smokkelde ik haar het huis in”, zegt Steur daarover. Later deed ze mee aan Expeditie Robinson en won ze dat programma. 

Een nieuw seizoen Boer Zoekt Vrouw is vanaf vanavond te zien op NPO 1.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1