appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

'Eeuwige liefde is totale onzin'

ANP
vrijdag 14 februari 2020 | EO | Wouter Kempenaar Twitter

Vandaag is het Valentijnsdag en dat betekent dat we massaal de liefde vieren. Maar is die trouw nog wel van deze tijd? Relatietherapeut Cocky Drost pleit voor een herwaardering voor de eeuwige trouw in een relatie maar volgens gedragsbioloog Patrick van Veen is dat onrealistisch, een gesprek hierover in Dit is de Dag.  

Een gesprek tussen Cocky Drost en Patrick van Veen
 

Volgens Van Veen zijn we als mensen niet gemaakt voor eeuwige trouw: "Liefde is nog van deze tijd maar eeuwige liefde is biologische gezien natuurlijk onzin. Heel veel mensen worden ongelukkig van de zoektocht naar eeuwige liefde." Van Veen zegt dat we met een West-Europees perspectief naar de liefde kijken. "We moeten ons realiseren dat het in veel culturen het niet zo een gegeven is dat je je hele leven met één perspectief."

Huwelijk

Cocky Drost is ook trouwambtenaar en merkt dat stellen juist meer de behoefte hebben om naar elkaar uit te spreken om bij elkaar te blijven en eeuwige trouw te beloven. "Je merkt dat stellen die keuze niet alleen schriftelijk willen uitspreken maar ook met een hardop uitgesproken ja", aldus Drost. Van Veen, die zelf al ruim 26 jaar getrouwd is, ziet het huwelijk als een economisch fenomeen. "Relaties die niet met een huwelijk zijn bezegeld zijn net zo duurzaam."

"Ik vind dat iets fantastisch mooi om te zien, dat twee mensen veel bewuster voor elkaar kiezen en die commitment aangaan, laten we dat gewoon trouwen noemen", vindt Cocky Drost.

Luister hier het gesprek over eeuwige liefde terug

 

 

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1