appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Aftellen tot het Groot Dictee: hoe zit het ook alweer met hoofdletters?

NPO RAdio 1
dinsdag 29 oktober 2019 | KRO-NCRV | Yolanda Bartman

Nog 4 dagen tot het Groot Dictee der Nederlandse Taal! Frits Spits helpt je in de voorbereiding. Vandaag: hoe zat het ook alweer met hoofdletters?

Frits vraagt zich af, schrijf je 'carnaval' of 'Carnaval'? En 'ramadan' of 'Ramadan'?

Onze Taal geeft uitleg!

Er zijn verschillende regels voor het al dan niet plaatsen van hoofdletters. Op de website van Onze Taal staan adviezen voor al die regels, bijvoorbeeld over aardrijkskundige namen + een windrichtingnamen die gewone woorden zijn geworden en planten- en dierenbenamingen. Je vindt alle adviezen over 'hoofdletter of kleine letter' via deze overzichtspagina van Onze Taal.

De Zomerschool-uitzending van De Taalstaat stond op 27 juli 2019 in het teken van hoofdletters: in welke woorden plaats je die wel, en in welke niet? Klik hier om het oefen-dictee nogmaals te spelen.

De Zomerschool Groot Dictee deel 1: hoofdletters

 

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1