Cultuur & Media
NTR

Trijntje maakt haar meest persoonlijke plaat tot nu toe

foto: Trijntje Oosterhuisfoto: Trijntje Oosterhuis
  1. Nieuwschevron right
  2. Trijntje maakt haar meest persoonlijke plaat tot nu toe

Na een prachtige carrière van 25 jaar was het voor Trijntje Oosterhuis tijd voor een hele persoonlijke plaat met haar eigen liedjes: Dit is voor mij. In Kunststof vertelt de zangeres over het album en de aankomende clubtour, waarbij ze als vanouds met een band op het podium staat.

"Ik wilde altijd al een Nederlandstalige plaat maken, maar ik vond het zo moeilijk", vertelt Trijntje. "Wie zit er nu te wachten op rijmelarij tekstjes? Ik moest de beste paarden van stal hebben, dus heb ik Han Kooreneef gevraagd, Hennie Vrienten heeft me geholpen, Alain Clark, Diggy Dex, noem het maar op. Echt allemaal fantastische schrijvers, anders durfde ik het niet."

Dit is voor mij

De titel van de plaat Dit is voor mij is niet geheel toevallig zo gekozen: "Ik wil een plaat maken die uitdraagt wie ik ben en waar ik voor sta in het leven. Een overzicht van alles wat ik heb meegemaakt. En het is een plaat die het leven weer vastgrijpt."

Quote

Muziek is ook een soort deken die je om je heen slaat

Trijntje Oosterhuis

Haar muziek en zangcarrière is naast haar drukke familieleven met vier kinderen heel erg belangrijk voor haar: "Muziek is ook een soort deken die je om je heen slaat. Ik voel me het meest thuis bij rijke akkoorden en een mooie melodie. Daarom was Jett Rebel de aangewezen persoon om deze plaat te produceren."

Kunststof Radio

Het cultuur- en mediaprogramma van NTR van maandag tot en met donderdag te horen tussen 19:30 en 20:30 uur op NPO Radio 1 of op elk moment terug te luisteren als podcast. Volg Kunststof op Twitter, Facebook en Instagram.

Ster advertentie
Ster advertentie