appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Spraakmakers
STER Advertentie

'De lontjes zijn korter en de tenen langer': tijd voor een nieuw seizoen Bergeijkse radio

ANP
dinsdag 27 augustus 2019 | VPRO | Redactie Nooit Meer Slapen Twitter

Ruim 10 jaar lang was het stil in het Brabantse Bergeijk. Maar Toon Spoorenberg en zijn beste kennis Peer van Eersel zijn eindelijk terug op de nationale radio. Pieter Bouwman, de stem achter Toon Spoorenberg en één van de bedenkers van het satirische radioprogramma Radio Bergeijk was te gast bij Nooit Meer Slapen.

Hij vertelt daar over het nieuwe seizoen van zijn Brabantse zender. Hij doet dit aan de hand van zijn favoriete cultuurmomenten; de momenten die hem hebben gevormd tot de maker die hij nu is.

De Favorieten van Pieter Bouwman:

Ze zijn er weer!

"In 2007 was de koek op; we begonnen dingen te herhalen. Maar na vijf jaar begon het toch weer te kriebelen. Toen we uiteindelijk besloten hadden dat we het echt wilde doen, duurde het nog twee jaar voor we dit seizoen konden maken."

Bouwman vertelt dat Radio Bergeijk nooit bedoeld was om in te haken op de actualiteiten, maar dat ze toch soms onverwachts een vooruitziende blik bleken te hebben. "Met pastoor Bastiaansen hebben we het gehad over ernstig kindermisbruik. Hij had iedereen gehad in Bergeijk, behalve Peer van Eersel. Dat was nog altijd een trauma voor Peer, en zo waren we per ongeluk actueel."

Het voelt voor de mannen van Radio Bergeijk als een goed moment om nu, na twaalf jaar, met nieuwe uitzendingen te komen. "Helemaal in deze tijd, de lontjes zijn korter en de tenen zijn langer."

Alles van Radio Bergeijk luisteren?

In het tweede uur van VPRO's Nooit Meer Slapen (elke werkdag van 00:00 tot 02:00) wordt op maandag, dinsdag en donderdag zendtijd vrijgemaakt voor de lokale omroep. Uiteraard worden alle afleveringen rechtstreeks vanuit Brabant geüpload in de podcaststream en kun je die beluisteren via je favoriete app en natuurlijk via die van NPO Radio 1.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1