appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Martien Meiland roept op: 'Kom niet zomaar langs bij m’n chateau'

Talpa
maandag 15 juli 2019 | KRO-NCRV | Twan Spierts

De massale belangstelling voor het tv-programma Chateau Meiland heeft ook negatieve bij-effecten. Nederlanders komen regelmatig een kijkje nemen bij het kasteel, terwijl dat niet de bedoeling is. Kasteelheer Martien Meiland roept in 1 op 1 daarom op om niet zomaar langs te komen. 

De laatste aflevering van kijkcijferhit Chateau Meiland is maandagavond te te zien op SBS6. Het programma over het gezin dat een vervallen Frans kasteeltje ombouwt tot B&B trekt wekelijks een miljoen kijkers. Het is een van de grootste tv-hits van deze zomer. Een tweede seizoen is al aangekondigd. 

Martien Meiland over het succes van Chateau Meiland

'Kom niet langs'

In 1 op 1 spreekt Sven Kockelman met de excentrieke kasteelheer Martien Meiland. Zijn kasteel is de rest van het jaar al helemaal volgeboekt. Maar toch willen mensen zien hoe het eruit ziet. En dus heeft hij regelmatig 'last' van nieuwsgierige Nederlanders bij zijn kasteel in de buurt van Limoges. "Alsjeblieft. Geen passanten. Want daar hebben we het veel te druk voor", zegt Meiland.

"Vorige week liepen er gewoon mensen door de bosjes. Die wilden de groetjes doen van iemand die ik niet ken. Dat moeten we niet hebben. Je kunt ook wel een bord aan de weg zetten met 'alleen voor betalende gasten' erop, maar dan zeggen mensen ik heb dat bord niet gezien."

Hoe lang nog?

Er komt dus sowieso een tweede seizoen van het programma. Maar hoe lang de familie Meiland daarna nog in het kasteel blijft wonen, is de vraag. "We zijn heel impulsief. Het kan zomaar zijn dat we over 2 jaar zeggen: we gaan wat anders doen. Een droom is nog om een chateau te kopen met een heel klein romantisch kerkje erbij. Maar voorlopig nog niet hoor. We hebben het heel goed naar ons zin. Het is hier prachtig en heerlijk."

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1