appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: NOS Met het Oog op Morgen
STER Advertentie

Roxeanne Hazes: 'Over de mooie kant van de liefde te schrijven is andere koek'

Roxeanne Hazes
woensdag 10 juli 2019 | NTR | Redactie Kunststof Twitter

Recent bracht zangeres Roxeanne Hazes, na weken teasen, haar nieuwste single Bonnie & Clyde uit. Een ode aan de liefde, en aan haar verloofde (en tevens manager) Erik Zwennes. Kunststof sprak vanaf Theaterfestival De Parade in Den Haag met de zangeres.

Roxeanne Hazes over haar nieuwe single

Roxeanne vertelt: "Het liedje Bonnie & Clyde ontstond net na mijn bevalling van Fender. Ik had Fleetwood Mac erg in mijn hoofd. Dus dat wilde ik erin verwerken, als een soort ode aan hen".

Het zit echt in mijn DNA om over het leed van het leven te schrijven

Roxeanne Hazes

Terwijl de zangeres eigenlijk de tekstschrijver is van het leed en liefdesverdriet. De grote liefde bezingen is ingewikkelder. "Het zit echt in mijn DNA om over het leed van het leven te schrijven. Ik schrijf heel goed over hartenpijn, dat vind ik ook fijn. Over de andere kant van de liefde te schrijven is andere koek."

"Ik wilde nu graag een lied schrijven over de mooie kant van de liefde", vervolgt Roxeanne. "Dat is de fase waar ik nu in zit, verliefd zijn. De tekst was er meteen, en is helemaal mijn tekst. Dat is ook wel spannend. Het is echt een ode aan mijn partner en aan de liefde."

De rol van muziek

Muziek speelt een grote rol in het leven van de zangeres. "Muziek is voor mij heel belangrijk om mijn emoties te voelen. Daarom is het ook zo fijn dat ik mijn eigen muziek schrijf. Ik noem het mijn dagboekjes. Ik heb op mijn debuutalbum geschreven over mijn liefdesverdriet en dat heeft ook wel geholpen om er overheen te komen. Het schrijven is therapeutisch geweest."

Kunststof Radio

Het cultuur- en mediaprogramma van NTR van maandag tot en met donderdag te horen tussen 19:30 en 20:30 uur op NPO Radio 1 of op elk moment terug te luisteren als podcast. Volg Kunststof op TwitterFacebook en Instagram.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1