appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Beau van Erven Dorens nieuwe presentator opvolger Late Night

NPO Radio 1
maandag 8 april 2019 | KRO-NCRV | Redactie 1op1

Beau van Erven Dorens gaat de opvolger presenteren van RTL Late Night. In het NPO Radio-1 programma 1op1 zei RTL-CEO Sven Sauvé dat hij in gesprek is met de presentator en hoopte en verwachtte er met hem uit te komen.

Sven Sauvé in 1op1

Direct na de uitzending volgde een smsje van de nieuwe programmadirecteur bij RTL, Peter van der Vorst, dat RTL er zojuist is uitgekomen met Van Erven Dorens.

Sauvé heeft ook aangegeven bij 1op1 dat Beau waarschijnlijk niet alle afleveringen van het nieuwe avondprogramma gaat presenteren. Een presentatieduo behoort volgens Sauvé meer tot de mogelijkheden.

Titel RTL Late Night verdwijnt

De titel 'RTL Late Night' zal overigens verdwijnen van de tv: "We willen een ander geluid laten horen dan bij de publieke omroep." En daar hoort volgens Sauvé een nieuwe start bij. 

In de zomer gaat men bij RTL weer verder met een zomereditie (Summer Night) op de late avond gepresenteerd door Art Rooijakkers. Of Rooijakkers ook na de zomer tot het presentatieduo behoort, daar wilde Sauvé nog niet verder op in gaan.

RTL Late Night heeft miljoenen gekost

Verder blikte Sauvé nog even terug op de breuk met Twan Huys die RTL Late Night een half jaar presenteerde. Op de vraag of het stoppen met RTL Late Night RTL miljoenen heeft gekost, reageerde de RTL-CEO met een 'ja'. "De kijkcijfers van het programma verbeterde maar niet en we moesten op een gegeven moment echt onze conclusies trekken. Twan was op de hoogte dat we ontevreden waren over de ontwikkelingen in de kijkcijfers", aldus Sauvé. "Samen hebben we bekeken wat het beste scenario zou zijn. Toen hebben we besloten de pleister in één keer van de wond te trekken", licht Sauvé verder toe

Sven Sauve over het nieuwe avondprogramma van RTL

Dries Roelvink wenst Carlo Boszhard als opvolger Twan Huys

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1