appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Youp van 't Hek: 'Ik stop niet met mijn column'

ANP
zondag 17 maart 2019 | VPRO | Nooit Meer Slapen Twitter

Youp van 't Hek ging een uur lang in gesprek met Pieter van der Wielen over leven, werk en de dood.

'Ik stop niet met mijn column'

Dit alles naar aanleiding van zijn nieuwe boek Youp als beroep.

Het gesprek ging al gauw over de gezondheid van Youp. Die ging plotseling sterk achteruit, waardoor van 't Hek een tijd lang van de planken verdween.

Van der Wielen, na de opmerking van Youp dat hij meerdere bypasses nodig had: "Je hebt eigenlijk een soort Prins Clausplein in je borst".

'Alles wordt heel zwaar gelezen'

Van 't Hek kwam dit jaar een aantal keren in opspraak omdat hij beledigende dingen zou hebben geschreven in zijn columns.

Zo schreef hij onder andere over Ronaldo die ongewenste seks had met een vrouw: "Ronaldo die wil scoren. Dat had die dame wel kunnen weten." Deze opmerking schoot bij veel mensen in het verkeerde keelgat.

Tijdens het gesprek met Pieter legt Youp uit waar het spaak loopt: "Ik schrijf dat als grapje. Ik schrijf een column - geen essay - een column. Maar als je dat serieus gaat lezen als: Youp van 't Hek, de seksist, staat achter Ronaldo. Als mensen het niet als column lezen, dan moet ik stoppen - maar dat doe ik niet. Alles wordt te zwaar gelezen".

Luister het hele gesprek hieronder

Youp van 't Hek blikt terug op loopbaan (1)

Youp van 't Hek blikt terug op loopbaan (2)

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1