appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharestar-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg

Vergoeding zittend ziekenvervoer bij immuuntherapie mogelijk in 2018

ANP Foto
vrijdag 19 mei 2017 | AVROTROS | Radar Radio Twitter

Patiënten die immuuntherapie ondergaan krijgen vanaf 2018 zittend ziekenvervoer mogelijk vergoed. Dat meldt het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. De ministerraad heeft ingestemd met het pakketbesluit van staatssecretaris Martin van Rijn.

Vergoeding zittend ziekenvervoer bij immuuntherapie mogelijk in 2018

Het besluit is nog niet definitief vastgesteld. In juni bespreekt de Tweede Kamer het voorstel, daarna wordt het pakketbesluit van Van Rijn definitief vastgesteld. Zodra dat gebeurd is krijgen oncologiepatiënten die immuuntherapie ondergaan het zittend ziekenvervoer van en naar het ziekenhuis vanaf 2018 vergoed vanuit de basisverzekering. 

Oproep aan VGZ voor coulance

Radar Radio besteedde op 22 april aandacht aan Jan Derk Siebenga. Hij heeft nierkanker en moet voor immuuntherapie naar het ziekenhuis. De kosten voor het zittend ziekenvervoer krijgt hij bij zijn verzekeraar VGZ niet vergoed. Bij soortgelijke behandelingen als chemotherapie en radiotherapie wordt zittend ziekenvervoer wel vergoed. Verzekeraar Menzis biedt coulance voor patiënten die immuuntherapie ondergaan. Op Facebook vroegen we aandacht voor de situatie van Siebenga en riepen we VGZ op om deze coulance ook te bieden. Bijna 300.000 mensen lazen de oproep die duizenden keren werd gedeeld. 

De Stichting Klachten en Geschillen Zorgverzekeringen (SKGZ) onderzoekt de situatie van Siebenga. Deze zaak loopt nog.

Reageren? Dat kan onder dit artikel op Radar of plaats een reactie op onze Facebookpagina. Dit artikel in je mailbox? Meld je dan aan voor onze gratis nieuwsbrief.

Vergoeding zittend ziekenvervoer bij immuuntherapie mogelijk in 2018

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1