appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Tartine met biet en ei naar recept van Shinobu Namae

TOKI
zaterdag 13 februari 2021 | NTR | Redactie Mangiare! Twitter

Deze week in Mangiare! vertelt culinair journalist Hassnae Bouazza over de Japanse driesterrenchef Shinobu Namae. Jongste bediende Jannekee Kuijper maakt een gerecht naar zijn receptuur.

Mangiare! Over Hotpot en Shinobu Namae

Als gerecht koos Jannekee voor een tartine van groenten en ei. Jannekee: "Ik heb het recept van twee foodies, die topchefs vragen om met een mandje eten van een boerderij uit de omgeving een recept te maken. Dat hebben ze ook gedaan bij Shinobu, het recept is dus meer voor de 'gewone' mens. 

Shinobu maakte een tartine, wat wij bescheiden Nederlanders gewoon een boterham met beleg zouden noemen. Een broodje kaas, maar dan anders. Echt iets voor mij, zo'n lunchbox-mentaliteit."

Ingrediënten 

- snijbiet
- bieten
- knoflook
- brood naar keuze
- olijfolie
- boterei
- zout
- paprikapoeder (of peper)
- balsamico azijn, melasse of worcestershire sauce

Bereiding

- Snijd je favoriete brood (zuurdesem is aanbevolen) in plakken van 1,5 - 2 cm, en rooster het goudbruin in een koekenpan met olijfolie en boter.
- Snijd de knoflook in twee helften en wrijf met de snijvlakken van de knoflook over de toast en laat het brood het aroma opnemen. Snijd daarna de knoflook fijn, snijd de snijbiet grof, snijd de biet in dunne plakken. 
- Bak de knoflook langzaam in een koekenpan met olijfolie. Doe, als de knoflook kleur begint te krijgen, de boter en de groenten erbij.
- Roerbak een minuut lang op middelhoog vuur en laat de groenten kleur krijgen. Schep de groenten op de boterhammen.
- Bak het ei tot de gewenste gaarheid en leg het op de toast.
- Strooi tot slot het paprikapoeder erover en sprenkel olijfolie en melasse of azijn erover. 

Als dressing koos Jannekee voor een granaatappelmelasse. 

Jannekee: "Het kind kan de was doen, maar met biet moet je wel oppassen met je was."

Radio Mangiare!

Het lekkerste programma iedere vrijdag om 19:30 en 20:30 uur op NPO Radio 1. Volg Mangiare! op Twitter.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1