appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Een zomer zonder feestjes valt in Barcelona niet mee

Carlijn Teeven
vrijdag 21 augustus 2020 | VPRO | Bureau Buitenland Twitter

"Het is mijn verjaardag, en we breken de regels maar héél even." De jarige job, met een bekertje Cubaanse rum in zijn hand, begrijpt het probleem niet zo. Hij en zijn vrienden zijn vanavond samengekomen op het strand van Barcelona om het (plastic) glas te heffen. Het dringende advies van de Spaanse regering om dat niet te doen, lijkt weinig indruk te maken op de groep.

Correspondent Carlijn Teeven maakte voor Bureau Buitenland een reportage over feestende jongeren in Barcelona.

Een zomer zonder feestjes valt in Barcelona niet mee

Geen leven zonder feestjes

De coronacijfers in Spanje nemen weer hard toe, en veel uitbraken ontstaan op plekken waar feest werd gevierd. Discotheken zijn in heel Spanje gesloten, maar stranden of parken bieden een alternatief voor wie het echt niet laten kan. Wie door de politie wordt betrapt op een botellón, een openbare bijeenkomst waar alcohol wordt gedronken, riskeert een boete die kan oplopen tot duizenden euro’s.

Ook een groep internationale vrienden, allen woonachtig in Barcelona, laat zich door de verscherpte regels niet afschrikken. Ze drinken blikjes bier op het strand, tegenover de nachtclub waar ze normaal gesproken in het weekend te vinden zijn. Een van de jongens draagt een shirt met daarop in grote letters 'Corona'. "Weet je wat het is’, zegt hij: ‘We moeten toch ons gewone leven weer gaan leven, want anders ga je er mentaal onder lijden."

 Meer verhalen over en uit het buitenland?

In VPRO's Bureau Buitenland zijn dagelijks tussen 19.00 en 19.30 uur diverse, diepgravende en verrassende geluiden over en uit het buitenland. Luister hier alle afleveringen.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1