appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Twee grote schietincidenten en een onverklaarbare zelfmoord

Saul Loeb
dinsdag 13 augustus 2019 | VPRO | Redactie Bureau Buitenland Twitter

Na twee grote schietpartijen in korte tijd laait het debat over wapenbezit weer op in de Verenigde Staten. Het congres buigt zich over eventuele aanscherping van de wapenwet. Verder is er met ongeloof gereageerd op de zelfmoord van Jeffrey Epstein. De omstreden zakenman werd dit weekend dood gevonden in zijn cel.

Eelco Bosch van Rosenthal, presentator van Nieuwsuur en oud-correspondent in Verenigde Staten, vertelt in Bureau Buitenland over de recente gebeurtenissen. En de invloed daarvan op president Trump en de verkiezingen van volgend jaar.

Bureau Buitenland met Chris Kijne en Eelco Bosch van Rosenthal

Niemand verandert meer zijn mening over Trump. Als je hem verschrikkelijk vindt dan blijft dat zo, als je hem geweldig vindt ook.

De verkiezingen van volgend jaar worden ongelofelijk belangrijk, aldus Eelco Bosch van Rosenthal. "Het is niet heel links of heel rechts, er zit ook nog wat tussenin." Er is geen duidelijke route of tactiek om kiezers te winnen. "Iedereen die zegt: 'dit is de tactiek, zo komen we in het Witte Huis'. Tja, die gokt ook maar wat."

Zomerverhalen uit het buitenland

Deze zomer heeft Bureau Buitenland een bijzondere programmering: Zomerverhalen. Elke maandag t/m vrijdag tussen 19.00 en 19.30 uur deelt onze gast een buitengewone ervaring, diepgravende informatie of interessante achtergronden uit het buitenland. Luister hier alle verhalen terug.

VPRO

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1