appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Dit is Humberto's beste non-fictie boek van de maand september

AVROTROS
vrijdag 25 september 2020 | AVROTROS | Humberto Twitter

In het programma Humberto maakt boekenredacteur Emma Louise Diest elke laatste vrijdag van de maand het beste non-fictie boek van de maand bekend. Deze maand is dat geworden: Altijd Iets Te Vinden van Wieteke van Zeil. 

Non fictie boek van de maand september

Op plek 2 en 3 zijn deze maand geëindigd: Stilte op het Binnenhof van Sophie van Leeuwen en Laurens Boven en Alle Mensen Die Ik Ken van Lisa Huissoon.

Een museum binnenstappen

"Met het openslaan van Altijd Iets Te Vinden van Wieteke van Zeil, stappen we een museum binnen, zo groot als het leven zelf. We wanen ons in Rome, Parijs, en Egypte, maar duiken ook zonder enige moeite in het huidige maatschappelijke debat", beschrijft boekenredacteur Diest. "Dit werk brengt beweging in je gedachten. Loslaten van vastgeroeste ideeën is echter niet gemakkelijk. Er is durf voor nodig, om de kunst recht in de ogen te kunnen kijken. Na het lezen van dit boek is een ding zeker, in de reflectie van het kunstwerk zien we de wereld maar vooral ook onszelf."

Auteur Wieteke van Zeil is kunsthistoricus en is als kunstredacteur verbonden aan de Volkskrant. In Humberto reageert ze op winst. "Ik ben er helemaal stil van", reageert Van Zeil op de woorden van Diest. "En ik voel mij ook vereerd." 

Non-fictie boek van het jaar

Boekenredacteur Emma Louise Diest heeft eerder dit jaar deze boeken gekozen als beste non-fictie boek van de maand:

  • Januari: Bij ons in Auschwitz van Arnon Grunberg
  • Februari: Mens/Onmens van Bas Heijne
  • Maart: Indo van Marion Bloem
  • April: Japan in honderd kleine stukjes van Paulien Cornelisse
  • Mei: Coronakronieken van Daan Heerma van Voss
  • Juni: Mijn ontelbare identiteiten van Sinan Çankaya
  • Juli: Wij slaven van Suriname van Anton de Kom
  • Augustus: Stoorzender van Arjen Lubach

Aan het einde van het jaar wordt bekend wat het NPO Radio 1 Humberto Beste Non-fictie Boek van het Jaar is. Daar heb jij als luisteraar ook een rol in. Daarover later meer. 

Humberto

Elke vrijdag luister je tussen 14.00 en 16.00 uur naar Humberto Tan op NPO Radio 1. Met zijn programma Humberto luidt hij het weekend in en gaat hij op zoek naar de diepere lagen bij het nieuws. Natuurlijk is er ook aandacht voor muziek, sport en cultuur.  

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1