appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

PvdA draagt Lilianne Ploumen voor als lijsttrekker

ANP
maandag 18 januari 2021 | NOS | Redactie

Lilianne Ploumen wordt als het aan PvdA-bestuur ligt de nieuwe lijsttrekker bij de Tweede Kamerverkiezingen. Dat bevestigen bronnen in de partij. Komende zaterdag houdt de partij een digitaal congres om de lijst, inclusief lijsttrekker, definitief vast te stellen.

PvdA draagt Ploumen voor als nieuwe lijsttrekker

Ploumen wordt dan de opvolger van Lodewijk Asscher, die vorige week terugtrad vanwege zijn rol in de toeslagenaffaire. Ze stond als nummer 3 op de lijst en trad de afgelopen dagen al op als waarnemend fractievoorzitter.

De 58-jarige Ploumen heeft ruime ervaring in Den Haag. In kabinet Rutte II was ze minister voor Ontwikkelingssamenwerking en de laatste vier jaar was Ploumen vice-fractievoorzitter.

PvdA draagt Ploumen voor als nieuwe lijsttrekker

Ploumen in Nooit Meer Slapen

In december sprak Liesbeth Staats in Nooit Meer Slapen een uur lang met Ploumen. Een gesprek over macht en de weg omhoog. Ook vroeg Staats haar of ze het premierschap ambieerde. Luister het gesprek hieronder terug.

Lilianne Ploumen in Nooit Meer Slapen

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1