appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Dit weekend op NPO Radio 1: Sinterklaas bij De Taalstaat en radiodocumentaire Ons Succesverhaal

ANP
zaterdag 5 december 2020 | RAD1 | Redactie

Een speciale Sinterklaas-editie van De Taalstaat dit weekend, in dr Kelder en Co aandacht voor de torenhoge staatsschuld, een gloednieuw Eredivisieweekend en de Radio Doc: Ons Succesverhaal. Dit en meer hoor je dit weekend op NPO Radio 1.

Sinterklaas-editie De Taalstaat

De Taalstaat staat deze zaterdag 5 december geheel in het teken van het Sinterklaasfeest. Frits Spits ontvangt eindredacteur Ajé Boschhuizen van het Sinterklaasjournaal, die vertelt over de geheimen achter het journaal. Daarnaast Jan de Bas, de dichter stelde een bundel samen: De mooiste Sinterklaasgedichten uit de Nederlandse literatuur.

En Jan Bakker, hij vertelt over de nieuwe uitgave van het Rijmwoordenboek. Het boek wordt inmiddels voor de elfde keer uitgegeven. Je luistert vanaf 11.00 uur naar De Taalstaat op NPO Radio 1.

Historisch hoge staatsschuld

In dr Kelder en Co ontvangt presentator Jort Kelder prof. Dr. Roel Beetsma, om met hem te spreken over de inmiddels historisch hoge Nederlandse staatsschuld. Professor Beetsma geeft zijn visie op de Nederlandse schuld, het Europese schuldbeleid en de positie van de Europese Centrale Bank.

Daarnaast ontvangt Kelder dr. Roderick Chalmers Hoynck van Papendrecht, waarmee hij praat over de Handelsnamenwet, die niet meer van deze tijd zou zijn. En dr. Janneke Vink om te praten over de toekomst van de dierentuinen in Nederland.

Je luistert vanaf 13.00 naar dr Kelder en Co op NPO Radio 1.

Het Eredivisieweekend bij NPO Radio 1

Uiteraard wordt er ook weer gevoetbald dit weekend! FC Twente gaat vanavond om 20.00 uur bij Ajax op bezoek in de Johan Cruijff Arena. Zondag om 14.30 uur neemt FC Groningen het op tegen AZ. De Groningers moeten het nog steeds zonder aanvoerder Arjen Robben doen, de vedette komt vanwege blessureleed dit jaar zeker niet meer in actie. Je volgt de wedstrijden live bij Langs de Lijn en Omstreken op NPO Radio 1.

Zwerfplastic in plaats van schoolgeld

Kinderen van de dorpsschool van Assam Pamohi in India betalen in plaats van schoolgeld met zwerfplastic. Met één zak zwerfplastic wordt een schooldag betaald. In zijn column bij Vroege Vogels beargumenteert Dolf Jansen waarom dit meer invloed heeft op kinderen dan een lesje over vervuiling. Je luistert zondag vanaf 7.00 uur naar Vroege Vogels op NPO Radio 1.

En verder…

Radiomaker Yula Altchouler is een zogenoemd ‘succesverhaal’: 30 jaar geleden als kind perfect geïntegreerd in de Nederlandse samenleving, zich geruisloos aanpassend aan de nieuwe omgeving.

Nu vraagt ze zich af: wie was ik geweest als ik niet in Nederland was opgegroeid? Ze onderzoekt haar succesverhaal en dat van vier leeftijdsgenoten in de tweedelige radiodocumentaire Ons Succesverhaal, zondagavond om 21.00 uur in Radio Doc

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1