appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: NOS Met het Oog Op Morgen
STER Advertentie

Kazerne Doorn definitief niet naar Vlissingen, speciale gezant praat met Zeeland over compensatie

ANP
vrijdag 14 februari 2020 | NOS | Redactie

De marinierskazerne in Doorn verhuist niet naar Vlissingen. Het kabinet heeft er definitief voor gekozen om de kazerne naar Nieuw Milligen bij Apeldoorn te verplaatsen.

Verslaggever Ewoud Kieviet over de marinierskazerne

De marinierskazerne in Doorn verhuist niet naar Vlissingen. Het kabinet heeft er definitief voor gekozen om de kazerne naar Nieuw Milligen bij Apeldoorn te verplaatsen, bevestigen ingewijden in Den Haag na berichtgeving in De Telegraaf.

Het kabinet vreest bij een verhuizing naar Zeeland een leegloop bij het Korps Mariniers. Veel mariniers willen dichter bij huis blijven. Ook de angst voor financiële en andere tegenvallers speelt een rol bij de keuze voor de vestigingsplaats.

Het ministerie van Defensie stelde onlangs aan de ministerraad voor om het besluit uit 2012 voor de bouw in Vlissingen terug te draaien. Staatssecretaris Visser bleef benadrukken dat er nog geen besluit was genomen, maar dat zij persoonlijk grote aarzelingen had over Zeeland. Nu is de knoop dus doorgehakt.

Woede in Zeeland

De gang van zaken leidde tot woede in Zeeland, waar de afgelopen jaren investeringen zijn gedaan voor de komst van de mariniers. De provincie eist nu compensatie. Het kabinet stelt een speciale gezant aan die met de provincie gaat kijken naar "een gerechtvaardigde compensatie".

Er is nog niet over een bedrag gesproken in de ministerraad. Voor de zomer wil staatssecretaris Visser duidelijkheid bieden.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1