Binnenland
KRO-NCRV

Aedes: 'Tien keer zoveel geld nodig om wooncrisis op te lossen'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Aedes: 'Tien keer zoveel geld nodig om wooncrisis op te lossen'

Aedes-voorzitter Marnix Norder heeft structureel een miljard euro per jaar nodig om de woningcrisis aan te pakken. Dat kan door de belastingdruk te verlagen. Het kabinet heeft nu eenmalig één miljard euro tot 2030 beschikbaar gesteld, blijkt uit de miljoenennota. Dat is 100 miljoen euro per jaar.

Aedes: ‘Tien keer zoveel geld nodig om wooncrisis op te lossen’

"Als je het echt serieus wil aanpakken, dan moet je de belastingdruk per jaar naar beneden halen", stelt Marnix Norder, voorzitter van branchevereniging van woningcorporaties Aedes. "Als we elk jaar een miljard minder belasting betalen dan nu, dan gaat het lukken om de wooncrisis aan te pakken. Nu krijgen we in een keer één miljard, dat komt neer op 100 miljoen euro per jaar."

Norder wil niet al te chagrijnig overkomen op de geste van het kabinet om de woonproblematiek aan te pakken, maar, "het is echt een begin, een revival van de woningmarkt. Het kabinet moet nu doorpakken." Hij wijst op 'gapende wonden' die zijn achtergelaten bij woningcorporaties, 'dan kun je niet met een pleister aankomen'.

Ster advertentie
Ster advertentie