appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Podcast De Dag: waarom gemeenten (nog) niet staan te springen om staatswiet

ANP
dinsdag 23 april 2019 | NPO Radio 1 | Redactie

Vanaf vandaag kunnen gemeenten zich inschrijven voor een experiment met legaal gekweekte wiet, maar de vraag is hoeveel dat er daadwerkelijk gaan doen. Veel burgemeesters hebben de afgelopen maanden hun handen afgetrokken van staatswiet. 

Met burgemeester Paul Depla is Breda is één van de laatste gemeenten die zo'n proef nog wel ziet zitten, maar dan wel onder andere voorwaarden. "Het kabinet heeft goede stappen gezet, maar is er nog lang niet", zegt hij in De Dag. "We moeten af van die vreemde gedoogsituatie, alleen dan wel op een goede manier. Anders zit de discussie over wietteelt de komende 40 jaar op slot." 

Hoe wat waar?

Elke werkdag hoor je bij 'De Dag' gesprekken die nét even verder graven. Jurgen van den Berg, Elisabeth Steinz en Lara Rense nemen je mee in verhalen achter het nieuws, verteld door betrokkenen en journalisten van alle omroepen.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1