Achtergrond
EONOS

Minister Van Nieuwenhuizen is gek van Feyenoord

foto: Alexander Schippers, ANPfoto: Alexander Schippers, ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Minister Van Nieuwenhuizen is gek van Feyenoord

Cora van Nieuwenhuizen is dol op Feyenoord. De minister van Infrastructuur en Waterstaat bezoekt het liefst alle thuiswedstrijden, samen met haar man. "Ik ben al langer lid van Feyenoord dan van de VVD", vertelt de minister in Langs de Lijn en Omstreken.

De bewindsvrouw voedde haar kinderen op in Feyenoord-pyama's, maar ergens is er toch wat misgegaan. "Een van mijn zoons hebben we vernoemd naar voormalig spits Jozsef Kiprich, maar hij vertelde onlangs dat hij toch voor Ajax is."

Van Nieuwenhuizen kijkt vol vertrouwen uit naar de bekerfinale van haar club, komende zondag tegen AZ. ''Die winnen we met 2-0.'' Voetbal blijkt niet haar enige interesse, naast het ministerschap. Zo volgt ze ook darts op de voet. Presentator Renze Klamer daagde de minister uit om zelf ook dartpijlen te gooien.

Milieu

De bewindsvrouw ging ook in op de protesten van Natuur & Milieu en het Longfonds over de milieu effect rapportage (MER) met betrekking tot het nieuwe Lelystad Airport. Het onderzoek zou te weinig rekening houden met uitstoot van vliegtuigen. Van Nieuwenhuizen betwist dat, en wees op een extra studie naar fijnstof uitstoot die wordt gedaan. Toch deed ze de protesterende organisaties een handreiking. "De MER is volgens de procedures verlopen, en gaan we niet overdoen. Maar ik ga graag in gesprek om te kijken hoe je dit soort onderzoeken in de toekomst nog beter kunt maken.''

Minister van Nieuwenhuizen over darten en Feyenoord

Minister van Nieuwenhuizen over Lelystad Airport

Ster advertentie
Ster advertentie