Cultuur & Media
AVROTROS

Lee Towers: 'Mijn heup heeft een ongeluk gehad, mijn stem niet'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Lee Towers: 'Mijn heup heeft een ongeluk gehad, mijn stem niet'

Onlangs zong hij na 32 jaar voor het laatst met zijn You’ll never walk alone de marathonlopers toe in Rotterdam. "Het is niet alleen dat liedje zingen, maar ik was na afloop ook altijd nog een uur aan het highfiven", zegt Lee Towers bij MISCHA!.

#455 - Lee Towers: 'Ik ben het nooit gewoon gaan vinden' - MISCHA!

Hoewel hij nog aan het revalideren is nadat hij vorig jaar zijn heup brak, treedt hij zo'n honderd keer per jaar op. "Mijn heup heeft een ongeluk gehad, maar mijn stem niet. Die denkt nooit tijdens optredens 'was ik maar thuis gebleven' en zegt nooit nee tegen aanvragen." Behalve die ene keer, toen hij werd gevraagd om op te treden in een seksclub.

Lee wordt altijd goed behandeld, ook in de feesttenten of bij de studentenverenigingen. "Ik kom al veertig jaar bij het corps in Utrecht. Ik hoor wel eens dat artiesten in tien seconden tijd honderd liter bier over zich heen krijgen, maar dat is bij mij nog nooit gebeurd."

Geen internationale carrière

Groot dromen, dat is al die jaren zijn levensmotto geweest. Toch is hij nooit voor een internationale carrière gegaan. "Ik heb een keer een gesprek gehad met mensen die me naar Las Vegas wilden halen, maar ik merkte al snel dat ze mijn rode draad niet hadden. (...) Ik heb nog nooit optredens afgezegd voor optredens die ik kon krijgen in het buitenland. Mijn platenmaatschappij wilde me door laten breken in Duitsland en moest ik zenderreizen gaan doen. Daar ik nooit aan begonnen. Ik wilde gewoon elke dag thuis zijn."

Gerelateerde podcast

MISCHA!

MISCHA!

MISCHA!

Gelukkig zijn ze er nog: mensen die hun mond opendoen, hun visie, gedachten en dromen met ons delen. In MISCHA! gaat presentator Mischa Blok iedere maandag tot en met donderdagnacht tussen 01:00 en 02:00 uur op zoek naar de drijfveren van deze mensen. Luister alle afleveringen via https://www.nporadio1.nl/podca...

Ster advertentie
Ster advertentie