Achtergrond
NTR

Spoken word als stem van rechtvaardigheid

foto: Suhoor Stories
  1. Nieuwschevron right
  2. Spoken word als stem van rechtvaardigheid

Afgelopen week verwelkomde Fitria Jelyta spoken word-artiest Saleha Alladien in Suhoor Stories. Een boeiend gesprek ontvouwde zich, over de kracht van spoken word als kunstvorm én als middel om een boodschap van rechtvaardigheid te verspreiden.

Suhoor Stories

Saleha Alladien

Het hart van deze uitzending werd gevormd door een diepgaand gesprek met Saleha Alladien over haar passie voor spoken word. Saleha deelde haar persoonlijke motivaties, en sprak over haar drang om haar gedachten over de gebeurtenissen in Palestina te uiten. Ze benadrukte het belang van spoken word als een manier om haar gedachten op een rijtje te zetten en erkenning te bieden aan degenen die hun stem niet kunnen laten horen.

Spoken word: meer dan woorden alleen

Tijdens het gesprek onderstreepte Saleha de diepte van spoken word als kunstvorm. Het gaat verder dan alleen woorden; het is een expressieve vorm van creativiteit die emoties oproept en gedachten in beweging zet. Voor Saleha is spoken word een krachtig middel om complexe onderwerpen aan te snijden en mensen te inspireren tot actie.

Een stem voor rechtvaardigheid

"Ik schrijf in eerste instantie voor mezelf en om al mijn eigen gedachten op een rijtje te zetten. Vooral gedachten over wat er zich afspeelt in Palestina. Daarnaast wil ik erkenning bieden voor mensen die er zelf de woorden niet voor kunnen vinden. En heel misschien iemand overhalen die er anders over denkt", vertelt Saleha. Haar woorden getuigen van een diepe verbintenis met haar kunst en een vastberadenheid om positieve verandering teweeg te brengen.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie