Binnenland

Vandaag op NPO Radio 1: Vergeetwoordengala en Jeroen Dijsselbloem in Kamerbreed

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Vandaag op NPO Radio 1: Vergeetwoordengala en Jeroen Dijsselbloem in Kamerbreed

Elke dag vind je op deze pagina een artikel met een selectie van het beste dat vandaag op NPO Radio 1 te horen is. Het gaat dan bijvoorbeeld om bijzondere gasten, mooie reportages, groot nieuws en belangrijke sportwedstrijden. We kijken ook naar wat is geweest: wat is de moeite waard om terug te kijken of te luisteren?

Tips voor vandaag

Vergeetwoordenfestival
De Taalstaat presenteert het eerste Vergeetwoordengala. Het gala vindt plaats in het Calypso Theater in Wijk bij Duurstede en wordt rechtstreeks uitgezonden op NPO Radio 1 tussen 11.00 en 13.00 uur. Het vergeetwoord is een populair onderdeel van het programma De Taalstaat. Luisteraars kunnen een vergeetwoord adopteren en in ruil daarvoor ontvangen zij een adoptiebewijs. Lees meer over het Vergeetwoordengala.

Jeroen Dijsselbloem
In Kamerbreed praat Kees Boonman met minister Jeroen Dijsselbloem over de nieuwe lijsttrekker en de koers van de PvdA, de actuele ontwikkelingen met betrekking tot de euro en de stand van het land.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Sport: Zwemmen, schaatsen en voetbal
NOS Langs de Lijn doet verslag van de wereldkampioenschappen kortebaanzwemmen en van wereldbekerwedstrijden schaatsen in Heerenveen. Daarnaast wordt uitgebreid verslag gedaan van deze eredivisiewedstrijden:

  • 18.30 uur: PEC Zwolle - Willem II (verslag van Ragnar Niemeijer)
  • 19.45 uur: NEC - ADO Den Haag (verslag van Arman Avsaroglu)
  • 19.45 uur: PSV - Go Ahead Eagles (verslag van Andy Houtkamp)
  • 20.45 uur: SC Heerenveen - Excelsior (verslag van Frank Wielaard)

Alle programma's zijn onder voorbehoud. Kijk voor alle programma's en onderwerpen in de gids voor vandaag.

Gisteren gemist

Cartoonist Peter van Straaten overleed gisteren. Hij maakte politieke tekeningen, cartoons en andere strips en werkte onder meer voor de Volkskrant en Het Parool. Van Straaten is 81 jaar oud geworden. Hij was al een tijd ziek. Van Straaten stond bekend om zijn wat krasserige tekeningen, die vaak over menselijk ongemak en relatieproblemen gingen.

Collega-tekenaar en goede vriend Stefan Verwey vertelt in De Ochtend over Peter van Straaten: "Hij was een alleskunner."

Lees meer: Tekenaar Peter van Straaten (81) overleden

Geert Wilders heeft zich in het beruchte minder-Marokkanenproces schuldig gemaakt aan het aanzetten tot discriminatie en groepsbelediging. De rechtbank legt hem echter geen straf op. Strafpleiter Theo Hiddema is het niet eens met de uitspraak. Hij heeft zich in eerdere interviews geërgerd uitgelaten over alle 'kul' rond het Wildersproces.

Ster advertentie
Ster advertentie