Achtergrond

Door radioreportage raakte luisteraar Arjan bevriend met Syrisch gezin

foto: Eigen fotofoto: Eigen foto
  1. Nieuwschevron right
  2. Door radioreportage raakte luisteraar Arjan bevriend met Syrisch gezin

[KRO-NCRV] De kerst van vorig jaar leidde tot een bijzondere ontmoeting. Arjan hoorde een reportage in dit programma over de Syrische vluchteling Simon die een eenzame kerst tegemoet zou gaan. Hij besloot direct actie te ondernemen. Nu, een jaar later, heeft Simon vrouw en kind weer in de buurt en is kerst weer een feest.

Beste mensen van De Ochtend,

Nu ongeveer een jaar geleden (23 december 2015) zat ik in de auto en luisterde naar jullie programma. Er was een reportage met een vluchteling uit Syrië, Simon, die had gereageerd op een initiatief in Den Haag Bezuidenhout.

De reportage raakte mij diep, helemaal omdat duidelijk werd dat hij kerst helemaal alleen zou doorbrengen en zijn vrouw en
dochtertje (en overige familie) in Syrië waren. Via jullie programma hebben wij contact gelegd en is hij op 1e kerstdag de hele dag bij ons gezin wezen eten. Deze kerstdag heeft diepe indruk op ons gemaakt.
In het afgelopen jaar zijn wij zeer goed bevriend geraakt met Simon (hij is als een broer voor ons). Samen met hem mocht ik een paar maand geleden op Schiphol staan toen eindelijk (met veel hobbels) zijn vrouw en dochtertje arriveerden. Tranen stonden in mijn ogen.

Nu is het bijna weer kerst en komen Simon, Dima en Mivn de dag voor kerst opnieuw naar ons..... nu als gezin!!
Een heel bijzonder moment. Samen met zijn vrouw en dochtertje heeft Simon inmiddels een eigen appartement en doen ze het super goed!

Ik vond het mooi jullie dit te laten weten, dit contact is toch mede vanuit jullie programma ontstaan.

Deze bijzondere mail kregen we eerder deze maand op de redactie binnen en wij moesten natuurlijk contact zoeken. Verslaggever Matthijs Holtrop mocht langs komen om te spreken met deze twee bijzondere gezinnen.



{quoteaudiofragment audio="255126" author="De Ochtend" caption="Ik mis mijn familie in Syrië, maar heb er een nieuwe familie bij" }



Ster advertentie
Ster advertentie