appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-airplay plyr-captions-off plyr-captions-on plyr-download plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-logo-vimeo plyr-logo-youtube plyr-muted plyr-pause plyr-pip plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-settings plyr-volume

WNL Opiniemakers

Derk Jan Eppink: 'Peter Kwint zet het parlement voor schut'

Journalist Derk Jan Eppink vindt het niet erg respectvol dat SP-Tweede Kamerlid Peter Kwint in T-shirt verscheen in het parlement. Dat zei hij in Opiniemakers op NPO Radio 1.

"Wat je in feite doet is het parlement voor schut zetten", aldus Eppink. "Een soort van station waar iedereen even passeert en waar je wat koffie drinkt.Ik vind dat niet passen bij het belang van het parlement in de democratie."

Eppink vindt bijval van trendwatcher Adjiedj Bakas, hoewel die ook relativerende woorden spreekt over Kwints stilistische faux-pas. "De voormalige Kamervoorzitter tolereerde ook de zelfgebreide truien van Hans Spekman. Het is een glijdende schaal geweest."

Samira Bouchibti, destijds Kamerlid voor de PvdA, zegt daarover: "Er is regelmatig tegen Hans gezegd 'waarom trek je niet eens wat leuks aan, in plaats van dat douchegordijn?'" 

Om dit Souncloud track te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1