appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

WNL op Zaterdag

Presentator: Margreet Spijker

Hoogleraar medische ethiek Heleen Dupuis: ‘Stuur jongeren weer naar school’

zaterdag 23 januari 2021

Oud-VVD senator en emeritus-hoogleraar medische ethiek Heleen Dupuis viel de afgelopen maanden al op. Als 75-jarige kaartte ze meerdere keren aan dat ouderen in coronatijd een stap opzij zouden moeten doen om zo de economie en jongeren ruimte te geven.

Eerst was er kritiek, maar langzaamaan komt er toch bijval. ”Het is in het algemeen een vraag die mij bezighoudt. Ik hoor dat sommige mensen acht tot negen weken op de intensive care liggen en daar als totale wrakken uitkomen. De vraag is of je daar wel goed aan doet”, zegt Dupuis in WNL op Zaterdag op NPO Radio 1.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1