appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Mischa Says Hi! #Overzicht: Fitnesspaard in sauna, huid bleken en naar school tot 22.00 uur

NPO Radio 1
zondag 25 februari 2018 | AVROTROS | NPO Radio 1 Twitter

De Spelen zitten er op, de medailles zijn verdeeld, de koffers kunnen worden gepakt. Wat hebben we van Korea geleerd? Mischa Blok ging ook in de laatste week van de Spelen weer op pad voor haar rubriek 'Mischa Says Hi!' en kwam weer opmerkelijke dingen tegen! Dit mag je niet missen:

 #10 6000 euro voor een nieuw gezicht

"We kunnen wat met je neus doen, je rimpels weghalen en je ogen wat aanpassen. Dat wordt dan 6000 euro". Zo’n kwart van de Koreaanse vrouwen ondergaat een cosmetische ingreep. Mischa checkt wat deze plastische kliniek voor haar kan betekenen.

#11 Chronisch slaaptekort

Koreanen lijden aan een chronisch slaaptekort. Lange werkdagen, korte nachten en dus moet de slaap ergens worden ingehaald. Dat gebeurt overal: achter het bureau, op straat maar vooral in de metro.

#12 'Je -moet- meedrinken vanavond!

Na het werk gelijk naar huis? Nee hoor, één keer per week is de werkdag een stuk langer, want dan vindt de hoesig plaats. De hoesig is een werkborrel met een verplicht karakter. Als je leidinggevende je vraagt of je mee gaat borrelen, dan is het namelijk heel onbeleefd om dat aanbod af te slaan. Je moet mee!

#13: Studeren totdat je erbij neervalt

Alles gaat in Korea in het extreme: werken, nagenoeg niet slapen, je gezicht verbouwen maar zeker ook studeren. Tot 22:00 uur naar school omdat je naar de beste universiteit wilt. En om dat te behalen ga je na schooltijd naar de 'hagwon', een huiswerk- annex bijlesschool.

#14: Hoe witter, hoe beter

'Je bent een beetje bleekjes, voel je je wel goed?' Dit hoor je regelmatig in Nederland als je er een beetje wit uitziet. Nou in Korea is dat juist precies andersom. Als je wit bent dan straal je zuiverheid en schoonheid uit. En dat is belangrijk als je dié baan wilt hebben of juist een geschikte partner wilt scoren. En dus: bleken maar!

#15: Een fitnesspaard in de sauna...

De Spelen zitten erop en dus tijd om te relaxen. Mischa bezoekt een chimchilbang, letterlijk betekent het 'de warme kamer' en dat verwijst naar de verwarmde vloer waar de bezoekers op liggen te slapen. Maar je kunt hier ook zwemmen, naar de sauna, eieren eten (en kapot slaan op bijvoorbeeld je tolk) en fitnessen. Bijvoorbeeld op een neppaard... Kijken!

Mischa Says Hi #1 - #10: nog meer!

Heb je de eerste tien afleveringen gemist? Er is nog meer te zien...

Mischa Says Hi!

Mischa Blok ruilt tijdens de Olympische Winterspelen de studio van Radar Radio in voor de straten van haar vaderland Zuid-Korea. De presentatrice duikt voor RadiOlympia vol overgave in de – soms bizarre – Koreaanse cultuur en gewoontes. Blok is in het land geboren en op driejarige leeftijd geadopteerd door haar Nederlandse ouders. Tijdens haar ontdekkingstocht gaat ze op zoek naar de Koreaanse identiteit en vraagt ze zichzelf af: hoe Koreaans ben ik nog?

Correctie melden

STER Advertentie

Meer Winterspelen 2018

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1