appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Wüst sluit olympische loopbaan af met elfde medaille

ANP
woensdag 21 februari 2018 | NOS | Redactie

De olympische carrière van Ireen Wüst zit erop. Met tranen in haar ogen keek ze woensdag in Pyeongchang naar het scorebord: tweede op de ploegenachtervolging. En daarmee is ze nét niet de beste schaatser aller tijden op de Winterspelen.

Met een overwinning op Japan was ze Lidija Skoblikova (zes keer goud) voorbijgegaan op de eeuwige ranglijst. Haar teller stokt nu bij 5 keer goud, 5 keer zilver en 1 keer brons. Nog altijd goed voor de zevende plaats op de ranglijst van succesvolste olympiërs aller tijden.

Bron: NOS

Wüst had het lijstje niet in haar hoofd, zei ze kort na afloop. "Daar ben ik als persoon nooit zo mee bezig. We wilden gewoon winnen. Ik geloofde er echt in dat het kon. Maar we zijn op waarde geklopt."

Ruim anderhalve seconde zat er tussen goud en zilver voor Nederland. Maar Wüst keert nog altijd met een gouden plak huiswaarts; ze was de beste op de 1.500 meter, nadat ze eerder al zilver won op de 3.000 meter.

Wüst focuste zich meer op de race dan op het moment van afscheid. "Het overviel me een beetje, dat het mijn laatste olympische rit was."

Al met al waren er toch tranen na de finish. "Ik kreeg van meerdere kanten te horen: geniet van je laatste olympische dag. Dan is er spanning en dan komt de ontlading."

Correctie melden

STER Advertentie

Meer Winterspelen 2018

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1