appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg
Meer NPO
STER Advertentie

Vandaag in Pyeongchang: 1000 meter voor mannen

ANP
vrijdag 23 februari 2018 | NPO Radio 1 | Redactie

Kjeld Nuis en Kai Verbij komen vandaag alweer voor de laatste keer in actie op de Winterspelen in Pyeongchang. Samen met Koen Verweij strijden ze om 11.00 uur voor het eremetaal op de 1000 meter.

De kansen op een plak voor Nederland zijn groot, zelfs een volledig Nederlands podium valt van te voren niet uit te sluiten. Hoewel de Noor Håvard Lorentzen, olympisch kampioen op 500 meter, en anderen hopen hier een stokje voor te steken. 

Voor Nederland staan er dus drie mannen aan de start en daarbij zit gouden medaillewinnaar Kjeld Nuis. Hij wist eerder op de 1500 meter het goud te bemachtigen en is ook vandaag een favoriet voor de eindzege. De olympisch kampioen rijdt vandaag in de laatste rit tegen Fin Mika Poutala. In de voorlaatste rit komt Kai Verbij in actie. Hij is gekoppeld aan de Canadees Vincent de Haitre. Beide Nederlanders starten en finishen in de binnenbaan.

Koen Verweij verschijnt in de zestiende van achttien ritten aan de start en moet het dan opnemen tegen Lorentzen. Verweij begint en eindigt in de buitenbaan.

1000 meter

Volg vanaf 11.00 uur de 1000 meter bij de mannen in RadiOlympia.

12.10 uur: Håvard Lorentzen-Koen Verweij 
12.13 uur: Kai Verbij-Vincent De Haitre 
12.16 uur: Kjeld Nuis-Mika Poutala

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.
Even in de stemming komen

3 keer goud voor Nederland

Drie Nederlanders pakten in het verleden de titel op de 1.000 meter, die sinds 1976 op het olympische programma staat.

Ids Postma was de eerste door in 1998 het goud voor zich op te eisen in Nagano. Vier jaar later won Gerard van Velde de titel in Salt Lake City. Zijn tijd (1.07,18) was destijds een wereldrecord en is nog altijd het olympisch record. In Sotsji (2014) was Stefan Groothuis de snelste op de kilometer en won Michel Mulder brons. 

Mis niets van de Winterspelen, download onze app! 

Met de vernieuwde NPO Radio 1-app kijk en luister je altijd en overal naar NPO Radio 1. Je leest er het laatste nieuws en de beste achtergrond-verhalen.

Hoeveel medailles wint Nederland vandaag

Het belooft een mooie afsluiter te worden van het 'normale' schaatsen in Pyeongchang. Morgen staat nog de massastart op het programma, maar de 1000 meter voor mannen is de laatste van de reguliere afstanden. 

 

Correctie melden

STER Advertentie

Meer Winterspelen 2018

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1