appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Wat het daglicht niet verdragen kan
STER Advertentie

Brons voor aflossingsvrouwen na twee diskwalificaties in A-finale

ANP
dinsdag 20 februari 2018 | NOS | Redactie

De Nederlandse shorttrackvrouwen hebben alsnog brons veroverd op de aflossing. Nederland won de B-finale, maar verdiende daarmee toch een bronzen medaille omdat in de A-finale diskwalificaties werden uitgedeeld aan Canada en China.

Luister hier naar het commentaar van Sebastiaan Timmermans bij het speciale moment in de Gangneung Ice Arena:

'Twee penalty's! Nederland pakt het brons!'

Sebastiaan Timmermans

De ploeg met Jorien ter Mors, Yara van Kerkhof, Suzanne Schulting en Lara van Ruijven reed zelfs een wereldrecord in de B-finale. De winnaar van die kleine finale maakt altijd nog kans op een medaille als er in de A-finale minstens twee van de vier landen worden gediskwalificeerd.

Nederland juicht als blijkt dat er toch brons is gewonnen (NOS)

Dat komt niet vaak voor, maar in de olympische finale gingen zowel de Canadese als de Chinese vrouwen in de fout. De Oranje-vrouwen stonden nagelbijtend achter de boarding en sprongen op de kussens toen ze het verdict van de jury zagen.

Het goud ging naar Zuid-Korea, dat als topfavoriet aan de start stond. De Italiaanse vrouwen veroverden het zilver. 

Mis niets van de Winterspelen, download onze app!

Met de vernieuwde NPO Radio 1-app kijk en luister je altijd en overal naar NPO Radio 1. Download de app.

Correctie melden

STER Advertentie

Meer Winterspelen 2018

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1