appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Vandaag in Pyeongchang: finales bij de ploegenachtervolging voor mannen en vrouwen

ANP
woensdag 21 februari 2018 | RAD1 | Redactie

De Olympische Spelen staan voor Nederland vandaag volledig in het teken van de ploegenachtervolging. Mochten beide teams de halve finale overleven dan staat vandaag ook de finale op het programma. 

Na de onverwachtse bronzen medaille bij het shorttracken gisteren wordt er vandaag weer een medaille verwacht. En tenzij er gekke dingen gebeuren eigenlijk wel twee. 

Ploegenachtervolging vrouwen

De vrouwen zijn het eerste aan zet. Zij starten om 12.00 uur aan de halve finale en nemen het op tegen het team uit de Verenigde Staten. 

Aanmelden voor de NieuwsbriefLotte van Beek vervangt Marrit Leenstra vanmiddag in de halve finale. Leenstra heeft dan verse benen voor de finale en kan met de andere twee medaillewinnaars Ireen Wüst en Antoinette de Jong voor goud gaan. 

Ploegenachtervolging mannen

De heren beginnen om 12.28 uur aan hun halve finale. Alle drie de heren vielen eerder op individuele afstanden tegen. Kramer op de tien kilometer, Blokhuijsen op de 5000 meter en Koen Verweij op de 1500. 

En daarom mag Patrick Roest starten. De jonge medaillewinnaar vervangt Verweij in de hoop dat Nederland daardoor de andere favoriet Zuid-Korea weet te verslaan. 

Finale tijd

Als de favorieten hun status waarmaken dan eindigen zowel de dames als de heren in de finale. Maar voor het geval dat, de strijd voor het brons start bij de dames om 13.52 uur. De strijd voor het zilver en goud om 13.58 uur. 

Bij de mannen vindt uiteraard diezelfde volgorde plaats. Daar begint de strijd voor het brons om 14.11 uur en het gevecht voor het goud en het zilver zes minuten later om 14.17 uur. 

Mis niets van de Winterspelen, download onze app!

Met de vernieuwde NPO Radio 1-app kijk en luister je altijd en overal naar NPO Radio 1. Download de app.

Correctie melden

STER Advertentie

Meer Winterspelen 2018

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1