appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Nachtzuster
STER Advertentie

Vandaag shorttracken in Pyeongchang: kwalificaties en een B-finale

ANP
dinsdag 20 februari 2018 | NPO Radio 1 | Redactie

De dames starten vandaag het shorttrackgeweld. Zij hopen zich te kwalificeren op de 1000 meter, de mannen op de 500 meter. Daarna lossen de dames elkaar ook nog af, in de B-finale van de 3000 meter. 

De shorttrackliefhebbers zetten vandaag stipt om 11.00 uur de radio aan. Op dat moment starten een drietal Nederlandse dames aan de kwalificatie reeks voor de 1000 meter. 

Kerkhof, Ruijven en Schulting 

Voor Nederland gaan Yara van Kerkhof, Lara van Ruijven, Suzanne Schulting het ijs op om te knokken voor een startplaats in de volgende ronde. Favoriet voor de eindzege zijn ze geen van drie. Van Kerkhof liet echter eerder al zien dat het gemis van een dergelijke status een medaille niet in de weg hoeft te staan. 

In heat drie bijt Schulting de spits af voor Nederland. Van Ruijven start twee heats later in de vijfde heat en Van Kerkhof start weer een heat later. 

Mis niets van de Winterspelen, download onze app!

Met de vernieuwde NPO Radio 1-app kijk en luister je altijd en overal naar NPO Radio 1. Download de app.

Tijd voor de mannen

Het is even later de beurt aan Daan Breeuwsma, Dylan Hoogerwerf en Sjinkie Knegt om zich naar de volgende ronde te loodsen. Vooral laatstgenoemde heeft wat recht te zetten. 

Knegt slaagde er eerder niet in de halve finales te bereiken op de 1000 meter. In de kwartfinale ging hij ten onder aan een diskwalificatie en dus moet hij zijn goudkoorts op de 500 meter zien te stillen. 

Aanmelden voor de NieuwsbriefDe Nederlanders mogen allen na elkaar aan de bak. Hoogerwerf start in de derde heat, Breeuwsma in de vierde en Knegt daarna in de vijfde heat.  

3000 meter

Terug naar de vrouwen. Want de Nederlandse dames doen een gooi naar een mooie plaats in de B-finale op de 3000 meter. Er is daar zelf nog een ontzettend kleine, nagenoeg onmogelijke kans op een medaille. 

In de A-finale wordt er namelijk door vier landen geschaatst voor de medailles. Mochten er nou twee penalty's vallen in de A-finale voor de teams in die finale, dan wint de eerste van de B-finale het brons. 

Correctie melden

STER Advertentie

Meer Winterspelen 2018

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1