appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg
Meer NPO
STER Advertentie

Harde wind in olympisch park: iedereen moet binnen blijven

Jeroen Stomphorst
woensdag 14 februari 2018 | NOS | Redactie

Harde wind zorgt voor onveilige situaties in en rond het olympisch park in Gangneung. Toeschouwers worden naar binnen gestuurd, om te schuilen voor de wind. Delen van tenten raken los. Ook een mediatent is gesloten.

De sportwedstrijden die binnen plaatsvinden, dus ook het schaatsen, gaan vooralsnog gewoon door. In het olympische park in Gangneung staan stadions voor schaatsen, curling, shorttrack, kunstrijden en ijshockey. Fans met een ticket mogen het park in. Verder zijn publieke ruimten in het olympisch park gesloten voor publiek, alle activiteiten worden afgelast.

'Geen paniek'

"De wind is vlagerig, soms heel hard", zegt sportverslaggever Steven Dalebout in het NOS Radio 1 Journaal. "Van een gebouw is het dak afgewaaid. Ook liggen hier en daar omgewaaide tentjes op de grond. Het is wel een serieuze zaak, maar er is geen paniek."

"Iedereen heeft op zijn telefoon een noodmelding binnen gekregen om naar binnen te gaan", vervolgt Dalebout. "Mensen die buiten waren zijn zo snel mogelijk de verschillende stadions binnen getrokken. Het is buiten op straat dan ook beduidend rustiger dan normaal."

Bij een culturele voorstelling rond de Spelen, in Gangneung, viel een tv-scherm naar beneden. Een ooggetuige meldt aan de NOS dat er acht mensen gewond raakten.

Correctie melden

STER Advertentie

Meer Winterspelen 2018

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1