appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg
Meer NPO
STER Advertentie

Vandaag in Pyeongchang: 1000 meter vrouwen

Wüst en Leenstra met hun medailles van de 1500m (ANP)
woensdag 14 februari 2018 | NPO Radio 1 | Redactie

Zorg ervoor dat je om 11.00 uur klaar zit want dan is het weer zo ver! Ditmaal is het tijd voor de 1000 meter bij de vrouwen. Ireen Wüst is in de vierde rit de eerste Nederlander die in beweging komt na het startschot. 

De kansen op een volledig Nederlands podium zijn klein maar alle drie de Nederlanders zijn kanshebbers of outsiders. Naast Wüst doen ook Marrit Leenstra en Jorien ter Mors een gooi naar het podium.

Japanse concurrentie

Alle drie de dames weten wat ervoor nodig is om een plak te pakken op de Olympische Spelen. En die kennis is broodnodig om de Japanse favoriet Nao Kodaira te verslaan.  

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.
Even in de stemming komen

Kodaira heeft ook nog een landgenoot die weet hoe ze vooruit komt op een ijsbaan. Miho Takagi pakte eerder al zilver op de 1500 meter. Los van de Japanse concurrentie is het wijs een oogje te houden op Heather Bergsma en Brittany Bowe.

Klaar voor de startlijst 

Wüst start dus al in de vierde rit en schaatst tegen de Italiaanse Daldossi. Daarna is het even wachten, acht ritten later komt de Ter Mors in actie tegen Brittany Bowe. Leenstra mag als laatste plaatsnemen op de startlijn. In de zestiende rit neemt ze het op tegen de Amerikaanse Bergsma.

In het Russische Sotsji hield Nederland in 2014 twee medailles over aan de 1000 meter bij de vrouwen. Wüst won toen zilver en Margot Boer won brons. Boer is er ditmaal niet bij. 

Mis niets van de Winterspelen, download onze app! 

Met de vernieuwde NPO Radio 1-app kijk en luister je altijd en overal naar NPO Radio 1. Je leest er het laatste nieuws en de beste achtergrond-verhalen.

Correctie melden

STER Advertentie

Meer Winterspelen 2018

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1