appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg
Meer NPO
STER Advertentie

Mischa Says Hi! #5: Koreaanse jongen (25): 'Ik heb 11 jaar van mijn leven verspeeld aan gamen'

NPO Radio 1
dinsdag 13 februari 2018 | AVROTROS | NPO Radio 1 Twitter

Een PC Bang is letterlijk vertaald een computerkamer. Hier kunnen mensen, voornamelijk jongeren, voor een relatief aantrekkelijk tarief gamen: 1000 won en dat is omgerekend 80 eurocent per uur, 24 uur per dag geopend. Mischa is vandaag in een PC Bang in Seoul met ongeveer 100 'hardcore' gamende jongeren.

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Als je kijkt naar het percentage Koreanen dat thuis zelf een computer heeft met een goede verbinding dan is dat één van de hoogste percentages ter wereld. Toch blijven PC Bangs onverminderd populair onder jongeren, vooral vanwege het sociale karakter. Naast het sociale aspect is het ook zo dat de PC Bangs beschikken over 'high-end' apparatuur dat zeer geschikt is voor gaming. Bijkomend voordeel: je ouders kijken je niet op je vingers.

Ik heb in totaal al 11 jaar van mijn leven gegamed

Koreaanse jongen 25 in PC Bang



In de PC Bangs worden vooral online 'roleplaying'-spellen gespeeld. Verder zien we veel schietspellen en een aantal jongeren speelt het populaire voetbalspel Fifa. Met zulke goede apparatuur, het vele aanbod van games ligt een gameverslaving op de loer. Mischa gaat in gesprek met de games en vraagt zichzelf af: zou ik mijn 10-jarige zoon naar een een ruimte als deze laten gaan? Mischa Says Yes of Mischa says No!

Mischa Says Hi!

Mischa Blok ruilt tijdens de Olympische Winterspelen de studio van Radar Radio in voor de straten van haar vaderland Zuid-Korea. De presentatrice duikt voor RadiOlympia vol overgave in de – soms bizarre – Koreaanse cultuur en gewoontes. Blok is in het land geboren en op driejarige leeftijd geadopteerd door haar Nederlandse ouders. Tijdens haar ontdekkingstocht gaat ze op zoek naar de Koreaanse identiteit en vraagt ze zichzelf af: hoe Koreaans ben ik nog? Mischa Says Hi! is iedere dag te horen in RadioOlympia (11.00 en 15.00 uur) en te zien via NPORadio1.nl en alle sociale kanalen.

Mis niets van de Winterspelen, download onze app!

Luister dagelijks van 11.00 tot 15.00 uur naar RadiOlympia met de vernieuwde NPO Radio 1-app. Je leest er altijd en overal het laatste (sport)nieuws en de beste achtergrondverhalen.

Correctie melden

STER Advertentie

Meer Winterspelen 2018

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1