appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Gaat Bloemen het feestje van Kramer verpesten?

ANP
zaterdag 10 februari 2018 | NOS | NOS redactie

De grootste uitdager van Sven Kramer zondag op de vijf kilometer bij de Olympische Winterspelen is waarschijnlijk Ted-Jan Bloemen. De 31-jarige schaatser komt uit voor Canada, het geboorteland van zijn vader.

Vier jaar geleden tijdens de Spelen in Sotsji reed Bloemen, in een compleet andere ambiance, de 1500 meter voor de Holland Cup in Den Haag. 

Tegenwoordig is de Nederlander wereldrecordhouder op de vijf én tien kilometer. Om die reden is hij in Pyeongchang één van de favorieten voor het goud. Slaagt hij erin om Kramer, die voor de derde keer op rij olympisch kampioen hoopt te worden op de vijf kilometer, van het goud te houden? 

De vijf kilometer begint zondagmorgen om 08.00 uur en is live te volgen via NPO Radio 1. 

Ted-Jan Bloemen, dé concurrent van Kramer

 

Correctie melden

STER Advertentie

Meer Winterspelen 2018

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1