appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Mischa Says Hi! #1: Kronkelende tentakels op je bord

NPO Radio 1
vrijdag 9 februari 2018 | AVROTROS | NPO Radio 1 Twitter

Japanners zijn gek op rauwe vis, maar Koreanen gaan nog een stapje verder, want zij beschouwen het eten van levende vis als een echte delicatesse. Zoals sannakji, een levende octopus die, nog volop bewegend, op je bord terechtkomt. Een gerecht dat niet geheel zonder risico's is, want de zuignappen van de tentakels kunnen zich vastzuigen aan de binnenkant van je slokdarm.

Mischa Says Hi! - Kronkelende Tentakels op je Bord

Leven inktvis: 'san ojingu'

Vandaag bezoekt Mischa Blok een visrestaurant in Gangneung dat bekend staat om het gerecht 'san ojingu', oftewel levende inktvis. Met als extra bonus 'san saewoo', de levende garnaal die Donald Trump at toen hij Zuid-Korea bezocht.

Dit is best een heftig tafereel om dit zo te zien

Mischa Blok op bezoek bij Koreaanse visboer

De grote vraag: trekt Mischa dit wel of trekt ze het niet? Oftewel: Mischa Says Yes of Mischa Says No?

Mischa Says Hi!

Mischa Blok ruilt tijdens de Olympische Winterspelen de studio van Radar Radio in voor de straten van haar vaderland Zuid-Korea. De presentatrice duikt voor RadiOlympia vol overgave in de – soms bizarre – Koreaanse cultuur en gewoontes. Blok is in het land geboren en op driejarige leeftijd geadopteerd door haar Nederlandse ouders. Tijdens haar ontdekkingstocht gaat ze op zoek naar de Koreaanse identiteit en vraagt ze zichzelf af: hoe Koreaans ben ik nog? Mischa Says Hi! is iedere dag te horen in RadioOlympia (11.00 en 15.00 uur) en te zien via nporadio1.nl en alle sociale kanalen.

Mis niets van de Winterspelen, download onze app!

Luister dagelijks van 11.00 tot 15.00 uur naar RadiOlympia met de vernieuwde NPO Radio 1-app. Je leest er altijd en overal het laatste (sport)nieuws en de beste achtergrondverhalen.

Correctie melden

STER Advertentie

Meer Winterspelen 2018

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1