appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

Win het nieuwe album van Van Morrison

"Three chords and the truth", drie akkoorden en de waarheid, het zijn volgens songwriter Harlan Howard dé ingrediënten voor Country en Western muziek. Niet dat Van Morrison een Countryalbum gemaakt heeft. Three Chords and the Truth staat voor Van Morrison overduidelijk voor eenvoud in muziek en tekst.

Met éénenveertig albums in tweeënvijftig jaar tijd is Van Morrison een legende en een begrip in de rock, soul en R&B. Ondanks zijn 74 jaar klinkt de stem van 'Van the man' Morrison nog altijd subliem. Hij brengt zijn tekst met veel warmte in zijn stem, en de muziek op Three Chords... moet voor fans aanvoelen als een warm bad.

Luister hier naar de single Dark Night of the Soul

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Benieuwd geworden naar Three Chords and the Truth? Doe mee met de prijsvraag en win!

Hoeveel albums bracht Van Morrison uit in de laatste vier jaar? (*)

E-mailadres (*)
Meedoen met deze actie is mogelijk tot vrijdag 15 november 2019, 18:43 uur.
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1