appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

Wat het daglicht niet verdragen kan

Presentator: Lara Lauwigi

Duistere figuren in het Daglicht: Talaat Pasja, grondlegger van de Armeense Genocide

zondag 4 oktober 2020

Het conflict tussen ArmeniĆ« en Azerbeidzjan loopt enorm hoog op. De beiden kampen strijden om de regio Nagorno-Karabach en het dreigt zelfs uit te monden in een oorlog.  Turkije heeft hierin de kant van Azerbeidzjan gekozen. En hoewel we dit conflict zeker niet willen vergelijken, moesten we toch aan een bepaald moment in de geschiedenis denken. 

En de duistere persoon van deze week heeft daar alles mee te maken. Talaat Pasja was een belangrijk leider in Turkije en is grotendeels verantwoordelijk voor de Armeense genocide. Ruim 1,5 miljoen Armeniƫrs kwamen om het leven. Historicus Bas Kromhout vertelt.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1