appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

Wat het daglicht niet verdragen kan

Luister terug

Duistere figuren in het daglicht: Bobby Driscoll, de stem van Peter Pan

zondag 1 maart 2020

Elke week wordt er een duister figuur uit de wereldgeschiedenis in het daglicht gezet. Mannen en vrouwen die dingen gedaan of meegemaakt hebben waarvan we nu zeggen: hoe kòn dat gebeuren?

Deze keer Bobby Driscoll. Bobby was als jong jongetje een gevierd acteur. Zo won hij op 12-jarige leeftijd al een Oscar en mocht hij Peter Pan inspreken. Maar als hij door Disney bruut aan de kant wordt gezet, groeit hij uit tot één van de eerste kindsterretjes die keihard van hun voetstuk vielen. En dan gaat het fout... Filmwetenschapper Peter Verstraten vertelt.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1