appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

Vroege vogels

Presentator: Menno Bentveld

Pantanal staat in brand

zondag 1 november 2020

De Pantanal, het grootste gebied met tropische draslanden ter wereld, in Brazilië staat al sinds juli in brand. Een recordaantal bosbranden is in het gebied dat door de Verenigde Naties is uitgeroepen als werelderfgoed, geregistreerd. President Bolsonaro had beloofd hulp te leveren, maar die belofte moet hij nog altijd nakomen. 
Inmiddels is ongeveer een vierde van de draslanden afgebrand waarbij 84% van de vegetatie verloren is gegaan. In Vroege Vogels vertelt Sarian Kosten, zoetwaterecoloog aan de Radboud Universiteit over het gebied en de ramp die zich daar nu voltrekt. 

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1