appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

Vroege vogels

Luister terug

Oproep voor #waarisdewinter

zondag 2 februari 2020

De koude winter blijft uit en daarom is de natuur van de leg. De voorbeelden stromen onze redactie binnen: de eerste foto van een ringslang en volop bloeiende hazelaars, salamanders die (te) vroeg aan hun trek beginnen, de kievit die in het land is gebleven.

We zijn erg benieuwd wat de zachte winter met de natuur in Nederland doet. Daarom roepen we een nieuwe hashtag in het leven: #waarisdewinter. Waar we allerlei voorbeelden verzamelen van natuurfenomenen die door het zachte weer te vroeg zijn, of helemaal uitblijven. Heb je bijvoorbeeld een foto van een bloeiende plant, blijft de struik in je tuin waar altijd wintergasten inzaten opvallend leeg? Deel dit op Twitter, Facebook of Instagram onder de hashtag #waarisdewinter.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1