appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Langs de Lijn En Omstreken

Vroege vogels

Presentator: Menno Bentveld

Luister terug

Vogelbescherming: niet minder, maar meer natuur!

zondag 24 november 2019

De vogelbescherming is het niet eens met het kabinet: er moeten niet minder natuurgebieden in ons land komen maar juist meer. 

De Vogelbescherming heeft dit jaar samen met Sovon Vogelonderzoek Nederland de belangrijke vogelgebieden van Nederland geïnventariseerd. Deze gebieden zijn vastgelegd in het rapport ‘Important Bird Areas in the Netherlands’. Daarin worden 106 voor vogels belangrijke gebieden opgesomd. De meeste gebieden kennen al een status van bescherming maar volgens de Vogelbescherming worden er nog rond de 30 gebieden onvoldoendebeschermd.Dit zijn gebieden die internationaal van belang zijn omdat ze van grote waarde zijn als rustplaatsen, broedplaatsen en fourageerplekken. De Vogelbescherming pleit dus voor meer beschermde gebieden, liefst met een Natura 2000 status. Of dat ervan gaat komen, ligt aan de overheid. Het is aanhaar om de Natura 2000 status voor de gebieden aan te vragen. 

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1